Josefine

Et af Netværksgruppens formål er at belyse den voldelige struktur i prostitution. Derfor har en række af medlemmerne besvaret nedenstående spørgsmål, blandt andet for at dokumentere volden i prostitution.

1) Alder og navn (evt. tidligere kunstnernavn)

”Josefine”, 34 år.

2) Hvor længe var du i prostitution? (Hvor gammel var du da du startede/sluttede?)

Jeg startede som 19-årig, og kom først rigtigt ud af prostitution som 28-årig.

3) Hvilken slags prostitution har du erfaring med?

Bordel, saunaklub, bar, sugardating, escort, privat/diskret og gråzoneprostitution.

4) Hvordan synes du medierne fremstiller prostitution? Er det i tråd med dine erfaringer?

Alle de glade fortællinger, om `den lykkelige luder` kan jeg naturligvis genkende fra min egen tid i prostitution, hvor jeg også selv brugte enormt mange ressourcer på at bilde mig selv ind hvor fedt jobbet var, hvor lettjente pengene var, hvor meget selvtillid jobbet gav mig osv. osv.

Helt generelt gør det mig enormt gal, når mennesker som aldrig selv har solgt deres krop har meget stærke meninger om emnet, og ofte er det de meninger som ser dagens lys i medierne.

5) Tilhængere af prostitution kalder det sexarbejde og mener at flere rettigheder og fuld legalisering vil skabe et mere trygt miljø. Er du enig i det? Hvis ikke, kan du så uddybe hvorfor?

Det er jeg IKKE enig i.

6) Har du oplevet vold og/eller seksuelle overgreb før du gik ind i prostitution?

En endefuld og en lussing eller to af mine forældre gennem min opvækst. Har dog gennem det meste af min opvækst følt mig forkert, blev ikke set/hørt mv. Har manglet omsorg, opmærksomhed og forståelse i min opvækst, hvilket gjorde det `let` for mig at blive en pleaser seksuelt både med og uden penge som faktor.

Ingen fuldbyrdede seksuelle overgreb, men en enkelt voldtægtsforsøg. Helt fra jeg var 11-12 fik jeg meget opmærksomhed fra især ældre mænd, små hentydninger, frække blikke osv. (som jeg elskede og som jeg solede mig i).

7) Oplevede du vold og/eller seksuelle overgreb som prostitueret?

Ja, især talrige grænseoverskridende handlinger såsom at snige kondomet af/ holde mig fast mod min vilje/ vredesudbrud/ verbale krænkelser/ stalking osv.

8) Har du haft fysiske/psykiske følger af din tid i prostitution – i så fald, hvilke?

Jeg har så meget slidgigt i min lænderyg, at jeg har måttet opgive at færdiggøre sygeplejestudiet. Døjer hver dag med enorme smerter, ofte også i mine håndled.

Lider af PTSD, har haft talrige depressioner, selvmordstanker, kæmper med angst og paranoia.

9) Synes du det er svært at stå frem og deltage i den offentlige debat, og i så fald, hvorfor?

Jeg er endnu ikke en del af den offentlige debat, da det kun er få mennesker, som kender til min fortid. Når jeg ser hvordan de få modige kvinder, som tør stille sig frem, bliver svinet til, får jeg endnu mindre lyst.

Vil dog enormt gerne skrive en bog om min tid i prostitution eller bidrage på skrift til fx undervisningsmateriale.

10) Hvad tror du er bedst i forhold til prostitution, fuld legalisering eller kriminalisering af køberne?

Kriminalisering af køberne, uden tvivl.